Tisztelt Látogatónk!

Engedje meg, hogy tájékoztassuk Önt folyamatosan bővülő, minőségileg is fejlődő tevékenységünkről és figyelmébe ajánljam munkánkat. Vállalkozásunk 1982- ben alakult növényvédelmi szolgáltatásokra, elsőként Magyarországon. 1992-ben a MÁV RT.-vel kötött keretszerződés értelmében munkánkat kiterjesztettük a vasúti pályatestekre is. A vasúton végzett gyomirtási tevékenységünket mind a nyíltvonalon – gyomirtó szerelvénnyel -, mind az állomási vágányzaton – Mercedes Unimog „kétéltű” járművekkel – számítógép által vezérelt permetező berendezésekkel végezzük.

A kémiai védekezés mellett jelentős szerep jut a mechanikai gyom- és cserjeirtásnak, amelyet Unimogra szerelt Hidrot adapterekkel, RASANT munkagépekkel és kézi gépekkel végzünk. Ez a tevékenység kiegészíthető – egy munkafolyamatban végezhető – a kémiai kezeléssel, amely a növényzet újrasarjadását hivatott meggátolni.

Számottevő ezeken felül az amerikai fehér szövőlepke (HYPHCU), az arankafélék (Cuscuta SPP), a fenyércirok (SORGHA) és egyéb veszélyes károsítók, illetve a raktári kártevők ellen irányuló komplex védekezési eljárás, melyet megrendelőinknél végzünk.

Tevékenységünk során elengedhetetlen követelmény a környezetterhelés csökkentése, valamint a munkakönnyítő technikai és technológiai újdonságok alkalmazása. Ezen célok megvalósítására végzünk fejlesztéseket magas szintű személyi és szakmai háttérrel, egyúttal megfelelve a növényvédelmi szolgáltatásban szükséges törvényi előírásoknak is.

A cég másik fontos tevékenysége az extenzív állattartás az öko­gaz­dálkodás jegyében, a rendkívül rideg tartású Galloway marha tenyésztése. Az elhanyagolt területek kiválóan hasznosíthatók ezen fajtájú állatokkal és emellett jó minőségű biohús is előállítható.

Cégünk a minőségbiztosítási rendszer kiépitését és bevezetését követően 1999-ben ISO 9001-es auditált társaság lett. 2009 óta rendelkezünk ISO 9001:2008-as általános minőségügyi tanúsítvánnyal, ISO 14001:2004-es környezetvédelmi és OHSAS 18001:2007-es minőségügyi tanúsítványokkal.

Kérem szíveskedjék áttanulmányozni a tevékenységünkről mellékelt részletes tájékoztatót, hogy minél több területen tudjuk munkájában segíteni!

Szívélyes üdvözlettel:
Gaál József
ügyvezető

Főbb tevékenységeink:

Növényvédelmi szolgáltatás:

° Vasúti gyomirtás vonatszerelvénnyel
° Unimoggal és Rasantal végzett munkák
° Tehergépjárműre szerelt növényvédelmi géppel végzett munkák

Vasúti gyomirtási technológia fejlesztése:

° Gyomfelismerés
° Gyomirtó vonat építés

Extenzív és rideg marhatenyésztés, embrió előállítás

Megrendelőink és partnereink:

° Magyar Államvasutak Rt.
° GYSEV ZRt.
° Magyar Olaj- és Gázipari Rt.
° Magyar Közút Nonprofit Zrt.
° Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht.
° BKV (Budapest), PQS International Hungary Kft.
° Weedfree Limited
° (ÖBB) - (www.oebb.at)

Felügyeleti szerv:

° Nemzeti Közlekedési Hatóság (www.nkh.hu)