iroda@gesgkft.hu

+36 30 335 4941

+36 62 405 215

+36 62 405 327

Remsa, USA | 2017

A Railway Interchange a legnagyobb kombinált vasúti kiállítás és technikai konferencia Észak-Amerikában. Közel 10.000 iparági szakértő részvételével a világ minden tájáról, ez a valóban hatalmas esemény bemutatja a legújabb technológiákat, szolgáltatásokat, és kutatásokat a Vasúti Beszállítói Intézet (RSI), a Vasúti Mérnőki-Karbantartó Beszállítói Egyesület (REMSA) és a Vasúti Rendszerek Beszállító Egyesület (RSSI) tagjainak részéről. A Railway Interchange eseményei közé tartoznak továbbá technikai előadások és egyeztetések is az Amerikai Vasúti Mérnökség és Karbantartási Egyesület (AREMA), valamint a Koordinált Műszaki Egyesületek (CMA) szervezésében. Cégünk ismételten részt vesz az eseményen, a fő partnerünkkel, Weedfreevel közösen, ezúttal Indianapolisban, 2017 szeptemberében. Célunk, hogy kialakítsunk egy márkaismertséget, a RECOspray rendszerünknek, amely modern, és hosszútávon fenntartható megoldást kínálhat a vasúti karbantartó szolgáltatást nyújtó cégek számára a gyomirtási munkák elvégzésében. A standunk száma 4339, jöjjön el, és látogasson meg bennünket!

Remsa, USA | 2017 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Kiállítás

Read more

Innotrans | 2016

Magyarország 2016-ban nem a vasúti export felkarolására helyezte a hangsúlyt, így nem képviselhette Magyarország közös standon a termékeit. Ez sajnos a különböző cégek elfoglaltsága miatt megnehezítette a korábbi magyar kapcsolatok ápolását, de mi mégis eredményes kiállítási időszakot zárhattunk. Ebben az évben először képviseltük együtt a gyomirtási eljárást partnercégünkkel, az angol Weedfree on Track Ltd-vel, hogy erősítsük egymás kapcsolatrendszerét. A közös fellépés erősíti a bizalmat mind a szolgáltató mind pedig a gyártó cég felé a vevők részéről.  Erre az alkalomra új és könnyebb bemutató modellt terveztünk és építettünk, amely a standunkra vonzotta nem csak a partnereket, hanem azokat a látogatókat is, akik csak érdeklődnek a vasúti gyomirtás, illetve a környezetvédelmi megoldások iránt.

Innotrans | 2016 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Kiállítás

Read more

UIC International Workshop on Vegetation Management | 2016

A Nemzetközi Vasúti Szervezet, UIC, az SNCF (Francia nemzeti vasúttársaság) részvételével megtartotta a “Gyomirtás a vasúton: Milyen jövője van a vegyszereknek?” elnevezésű workshopot 2016 május 24 és 25-én az UIC irodaházában, Párizsban. Ez a workshop a 2013 októberében Coventry-ben a Network Rail által sikeresen lebonyolítótt eseményt követte. Az eseményt az UIC Fenntartható Termőföld Felhasználásáért felelős szakértői hálózata szervezte meg, és az európai szintű vasúti vegyszer kezelési problémákra fókuszált. Az eseményen tárgyalták a legmodernebb gyomirtó rendszereket, egészségügyi előírási keretrendszert, egészségügyi előírásokat, az új hatóanyagok bevezetésének folyamatát és a piacon lévő termékeket, az alternatív módszereket a vegyszeres kezelések esetleges kiváltására, a nyomonkövethetőséget biztosító és adatkezelő rendszereket, valamint a vasúti vegyszerek hatását a környezetre. A felszólalók úgy kerültek kiválasztásra, hogy reprezentálják a főbb érdekelt feleket, többek között UIC, CER, EFSA, Nemzeti Vegyszer Hatóságokat, Környezeti Irodákat és a vegyszer gyártókat. Cégünk fő partnerünkkel, Weedfree S.P.L.R szintén részt vett a rendezvényen. Továbbá, a G&G technolgóiáról, amelyet Belgiumban és Svédországban használnak, az előadók követendő példaként ajánlották jelenlévők számára, akik fogékonyak az innovatív, fenntartható, környezetkímélő fejlesztésekre a szakterületen.

UIC International Workshop on Vegetation Management | 2016 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Workshop

Read more

Agrárkamarai tájékoztató, Hódmezővásárhely | 2016

A Portfolio és az agrárszektor.hu 2016 áprilisban vágott neki vidéki agrár-rendezvénysorozatának, a Portfolio Agrárgazdasági Szakmai Napoknak. A hazai agrárium fontos vidéki városaiban megrendezett félnapos konferenciákon vállalatvezetők, gazdálkodók, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adtak áttekintést a helyi agrárvállalkozások, gazdák lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről, illetve az ágazat legaktuálisabb kérdéseiről. A rendezvényen kiemelt fókuszt kaptak az új Vidékfejlesztési Program keretében megnyíló pályázati források, az ezekhez kapcsolódó finanszírozási és üzleti lehetőségek, valamint a régió mezőgazdaságát és feldolgozóiparát hangsúlyosan érintő témák. A rendezvényen a G&G Kft. munkatársai is részt vettek.

Agrárkamarai tájékoztató, Hódmezővásárhely | 2016 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Workshop

Read more

Remsa, USA | 2015

A Railway Interchange 2015 szervezői az esemény végét követően bejelentették, hogy az esemény teljes regisztrált résztvevők száma amely egyszerre volt kombinált kiállítás és technikai konferencia, elérte a 9.571-es létszámot, ami új rekord. A Railway Interchange 2015 kiállítás bemutatta a legújabb technológiákat és kutatásokat a Vasúti Beszállítói Intézet (RSI), a Vasúti Mérnőki-Karbantartó Beszállítói Egyesület (REMSA) és a Vasúti Rendszerek Beszállító Egyesület (RSSI) tagjainak részéről. A Railway Interchange 2015 eseményei közé tartoztak technikai előadások és egyeztetések is az Amerikai Vasúti Mérnökség és Karbantartási Egyesület (AREMA), valamint a Koordinált Műszaki Egyesületek (CMA) szervezésében. Ez az esemény volt REMSA tagként cégünk első amerikai megjelenése, közösen a fő partnerünkkel, Weedfreevel, és kijelenthetjük, hogy sikeresen zártuk. Az általunk bemutatott új, modern vasúti gyomirtó rendszer nagy figyelemnek örvendett a karbantartó szolgáltatásokat végző cégek részéről, és az érdeklődőkkel való együttműködési lehetőségeket vetít előre. Egy nagyszerű első megjelenés volt ez a szakterületen, remek piaci lehetőségekkel.

Remsa, USA | 2015 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Kiállítás

Read more

Innotrans | 2014

2014-ben két standon képviseltettük magunkat az Innotrans kiállításon. Tárgyalásainkat az újabb közös magyar standon folytattuk, de külső kiállítási helyen bemutattuk legújabb fejlesztésünket, a szabvány konténerbe helyezett permetező rendszert. A konténerben megfigyelhető permetezési szimuláció és kollégáink szakértő magyarázata meggyőzte a legtöbb kételkedőt a G&G gyomirtási technológia működőképességéről és pontosságáról. A szűk vasúti gyomirtási piac ellenére az idei kiállításon egyéb versenytársak is részt vettek és kiállították permetező eszközüket. Sokan voltak, akik kisebb járművekkel végzik a gyomirtást, és nagy lelkesedéssel szemlélték technológiánkat. Ismét megerősítést kaptunk több országból is, hogy örülnének, ha náluk is ezzel a technológiával végeznék a gyomirtást.

Innotrans | 2014 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Kiállítás

Read more

Innotrans | 2012

2010-es kiállítás pozitív tapasztalataira alapozva 2012-ben újra részt vettünk Berlinben az Innotrans kiállításon. A magyarországi vasúti cégek közös magyar standon mutathatták be termékeiket. A közös konyha és az átjárható standhelyek egyszerűbbé tették egymás megismerését a rendkívül zsúfolt kiállítási időszak ellenére. A gyomfelismerést szimuláló modellünk ismét nagy sikert aratott a látogatók körében, és most tágasabb tárgyalóhelyiséget tudtunk látogatóink számára biztosítani. A kiállítás egyik legjelentősebb eredményeként a Német-Magyar Iparkamara közvetítő segítségével felvettük a kapcsolatot a Deutsche Bahn megújult vegetációs menedzsmentjével, amely kapcsolat újabb piacbővítésre ad lehetőséget.

Innotrans | 2012 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Kiállítás

Read more

Innotrans | 2010

Kétévente Berlinben helyet kapnak a vasúttechnológia legérdekesebb újdonságai, lehetőség nyílik ezek kipróbálására és személyes találkozókra az Innotrans szakkiállításon és vásáron. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki képviselteti magát, hiszen szakemberek tízezrei ismerkedhetnek meg a kiállított termékekkel a több mint százezer négyzetméternyi területen. 2010-ben cégünk a hasonlóan innovatív beállítottságú MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft-vel közös standon vett részt, akik tapasztalataikkal mindvégig segítették munkánkat.

A G&G Kft gyommentesítő rendszerével elsősorban a környezetvédelmet tartja szem előtt, nem egyszerű azonban megértetni és elfogadtatni a vasúton dolgozó emberekkel ennek fontosságát és szükségességét. A vasúti gyomirtás apró szegmense csupán a vasúti felsőépítmény karbantartó munkáinak, ezért még a szakemberek számára sem egyértelműek a gyomirtás során lezajló folyamatok, és annak a felismerése sem, hogy ezen a területen is fejlődés szükséges.

Ezen a kiállításon a technikai újdonságokra és újításokra nyitott közönség vett részt, amely nagy érdeklődéssel fordult az általunk bemutatott lehetőségek felé. Gyommentesítő rendszerünket egy működő modellen mutattuk be, hogy kézzelfoghatóvá tehessük a vegyszermegtakarításra vonatkozó elvont számadatokat és a rendszer működésének folyamatát. A külső területen pedig legújabb fejlesztésünket, a Mercedes Unimog gépjárműre szerelt kétéltű gyomirtó berendezést láthatták az érdeklődők. Standunkon kipróbálható volt gyomfajfelismerésre irányuló fejlesztési törekvéseink eredménye is.

Innotrans | 2010 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Kiállítás

Read more

Konferencia az Európai Parlamentben | 2008

Cégünk munkatársai is részt vettek azon a 2008 júniusában Brüsszelben, az Európai Parlamentben megtartott nemzetközi konferencián, amelyen a vasúti gyommentesítés vasútbiztonsági és környezetvédelmi problémáit tárgyalták. A „Vegyszerek a vasúti gyomirtásban – Veszélyek és megoldások” címmel megtartott szakmai tanácskozást Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő aktív közreműködésével az Európai Néppárt szervezte, a rendezvényt támogatta a CER, az Európai Vasút- és Infrastruktúra Társaságok Közössége.

A vegyszeres kezeléssel végzett vasúti gyommentesítésnek jelenleg nincs alternatívája. A környezetkímélő megoldásokat bemutató konferencián megnyitó beszédében a megvitatásra kerülő problémakör fontosságát hangsúlyozta az Európai Parlament alelnökasszonya, Rodi Kratsa-Tsagaropoulou. Az első, szakmapolitikai témákkal foglalkozó szekcióban fejtette ki véleményét Chantal Bruetschy, az Európai Unió Környezetvédelmi Főigazgatóságának növényvédő szerekért felelős vezetője, „Az Európai Unió törekvései a peszticidek fenntartható használatáért” címmel megtartott előadásában. Erna Hennicot-Schoepges, európai parlamenti képviselő, az Ipari, Kutatási és Energia Bizottság tagja, áttekintést adott az Európában és a világon használt vegyszerek mennyiségéről, fajtáiról, közegészségügyi hatatásaikról, az ezzel kapcsolatban felmerülő megoldási lehetőségekről. Christa Klaß, európai parlamenti képviselő, az Környezeti, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságból „Közösségi törekvések a peszticidek fenntartható használatának érdekében” címmel tartotta meg előadását, hangsúlyozva, hogy a mindennapi életben is használunk vegyszereket – példaként saját kertjének a permetezését említette – ezeknek nem szabad korlátoznia bennünket a hétköznapi életünk során. Aggodalmát fejezte ki, hogy a tervezett, peszticidekkel kapcsolatos új szabályozás esetleg felesleges korlátozásokat hozhat. Libor Lochman, az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közösségének vezérigazgató-helyettese a peszticidek fenntartható használatáról szóló direktívákat, illetve azok  vasúttársaságokra gyakorolt hatásait összegezte.

Az első szekció végén lehetőség nyílt kérdések feltevésére, ennek keretein belül néhány kulcsfontosságú probléma is megvitatásra került. Magyarországon felmerült, hogy a peszticidek használatát 90%-ban visszaszorítsák. Klass asszony a beszédében 50%-ot említett, mondta Gaál József, és megkérdezte: lehetséges-e, hogy Magyarországon 90%-os korlátozást terveznek? Valójában viták vannak, hogy mennyire kellene csökkenteni őket – válaszolta Christa Klass. Az 50%-os csökkentés csak egy mutató. Amennyiben nem sikerül megszabadulnunk az összes veszélyes anyagtól az engedélyeztetési eljárás során, akkor egy másik megközelítési módot alkalmazunk, azaz 50%-os csökkentést minden olyan vegyszer esetében, amely valószínűleg veszélyes. A tagállamok szabadon alkalmazhatnak szigorúbb feltételeket, ezt saját maguknak kell eldönteniük. Hennicott-Schoepges asszony is fontosnak tartotta, hogy bekapcsolódjon a válaszadásba, amelynek néhány lényeges pontja: A nagy vegyipari cégek azt állítják, hogy 90%-át akarjuk betiltani, pedig 505 veszélyes anyagból csak 22-t kellene tiltólistára helyezni a direktíva szerint. Az alkalmazási környezet és eszköz befolyásolja a további alkalmazhatóságot, tehát ehhez lehet kötni az engedélyt. Mogyorósi Péter arról érdeklődött, hogy lesz-e egy egységes, közös európai lista a különböző országokban engedélyezett vegyszerekről? Hennicot-Schoepges asszony elmondta: folyamatban van ennek megoldása, egy nagy egységes piac létrehozásán fáradoznak. Ez a Direktíva célja.

A következő szekcióülésen az első részben felvetett problémák technológiai megoldásáról növényvédelmi és vasúti szakemberek, valamint a vasúti gyomirtási technológia kutatásával is foglalkozó neves egyetemi oktatók tolmácsolásában hallhattak előadásokat a résztvevők. A vasútbiztonság és a gyommentesítés MÁV-nál alkalmazott módszereiről Dr. Mosóczi László, a MÁV üzletági általános vezérigazgató-helyettese tartott előadást. Dr. Pályi Béla, a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar Agrárműszaki Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense a vasúti gyomirtás-technológia követelményeit és fejlesztési feladatait vázolta. Dr. Neil Strong, az angol Network Rail vasúttársaság növényvédelmi mérnöke a vegyszeres kezelésről, a náluk alkalmazott gyomirtási módszerről beszélt. Dr. Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének egyetemi tanára a vasúti területeken előforduló nemkívánatos növényzet célzott kezelését lehetővé tevő gyomfelismerő technológia legújabb vívmányait ismertette. Jose Agache, a belgiumi Infrabel főmérnöke a belga vasutak jövőbeni európai törvényhozásra adott lehetséges válaszait összegezte, ismertetve az új technológiát, amelynek segítségével kevesebb vegyszer juttatható a környezetbe. A konferencia során elhangzott, hogy a vasúti gyomirtás terén alkalmazott leghatékonyabb és egyben környezetkímélő megoldás a vegyszeres permetezés. Ilyen eljárás használatával a folyamatos technológiai fejlesztésnek köszönhetően csak annyi vegyi anyag kerül a környezetbe, amennyi feltétlenül szükséges.

A parlamentben lezajlott konferencia után egy brüsszeli szálloda különtermében Gaál József, a G&G Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta az érdeklődőknek a vállalkozás gyomirtási technológiáját és legújabb fejlesztésű vasúti gyomirtó vonatát, amelyet angol partnercégünk vásárolt meg, és amely jelenleg Belgiumban működik. A Weedfree on Track is bemutatkozott, Neil Bangham ügyvezető igazgató ismertette cégük szolgáltatási tevékenységét, és bemutatta új permetező vonatukat, amely fenntartható gyomirtási technológiát kínál a vasúttársaságok számára szerte Európában. A prezentációt Dr. Molnár István, a szegedi Biopolisz Kft. ügyvezető igazgatója zárta, aki a technológia szabadalmaztatásával és az értékesítéssel kapcsolatos tudnivalókat ismertette. Később a résztvevők a brüsszeli déli pályaudvaron a valóságban is megtekinthették a Magyarországon gyártott gyomirtó vonatot, és egy gyakorlati bemutató keretein belül megismerkedhettek annak fő technológiai egységeivel. Bízunk benne, hogy a jelenlévők új szakmai tapasztalatokkal gazdagodtak, és hogy a rendezvényen bemutatott lehetőségek és eljárások hozzájárulnak ahhoz, hogy a vasúttársaságok a továbbiakban környezetkímélő megoldásokat alkalmazhassanak Európában és szerte a világon.

 

Konferencia az Európai Parlamentben | 2008 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva Egyéb

Read more