iroda@gesgkft.hu

+36 30 335 4941

+36 62 405 215

+36 62 405 327

07-06-2017

A szoftvereinket leginkább saját tapasztalatainknak és természetesen megrendelőink kérésének megfelelően fejlesztjük.  A fejlesztések folyamatosan épültek be a kész a szoftveres megoldásainkba és a megoldások lépésről-lépésre egyre magasabb technológiai színvonalat képviselnek.

A meglévő szoftverünk RTK (Real Time Kinematic) pontosított, valamint egy IMU-val (Inertial Measurement Unit) kiegészített GPS eszközt integráltunk a rendszerbe, amellyel az adatgyűjtés még pontosabbá vált, és a következetesen nagy pontosságnak köszönhetően lehetőség nyílt helyinformációtól függő fél- vagy teljesen automatikus funkciók bevezetésére. Ilyen például a permetezés automatikus kikapcsolása előre definiált lokációknál (híd, közeli vízbázis, környezetvédelmi terület stb.), vagy a korábbi gyomosodási információkat felhasználó foltszerű preemergens kezeléslehetősége.

Ezen kívül alapkutatási vizsgálatokat folytattunk a gyomfelismerés kiterjesztésének irányában is, mellyel hosszútávon a vasúton előforduló permetezés-technológiai szempontból speciális módon kezelendő gyomfajok automatikus szelektálást célozzuk meg.

Közeljövő:

a kor igényeit követve igyekszünk az adatkezelésünket geoinformatikai (GIS) alapokra helyezni, hogy a pontos GPS koordinátával permetezésről rögzített információk térbeli lekérdezései, adminisztrációja is könnyen megvalósítható legyen. Ezzel párhuzamosan elkezdtünk egy, a releváns személyek számára bármikor bárhonnan elérhető felhő alapú adatszolgáltató, riportoló rendszert is fejleszteni. Ezzel szeretnénk a felhő alapú adatkezelési lehetőségekben rejlő rugalmasságot és az egyre jobban elterjedő térinformatikai megoldásokban rejlő lehetőségeket egyszerre kihasználni, mellyel megtarthatjuk egyedülálló szerepünket a növényvédelem vasúti szegmensében.

Jövőbeni cél:

A vasúton sikeresen alkalmazott gyomérzékelési és foltpermetezési technológiát később szeretnénk a mezőgazdasági szegmensben is elérhetővé tenni.

Comments are closed.