iroda@gesgkft.hu

+36 30 335 4941

+36 62 405 215

+36 62 405 327

01-03-2007

2007-ben cégünk egy új, Weed Recognition System technológiával felszerelt permetező vonat tervezésébe és építésébe kezdett egy külföldi megrendelő számára. Az új szerelvény megtervezése a fiatal, magasan képzett mérnökcsapat kiváló munkájának köszönhető, melyben nagy segítséget nyújtottak a legmodernebb 2D-t és 3D-t is támogató CAD rendszerek. A vonat minden egyes részéről külön háromdimenziós tervrajz, valamint részletes dokumentáció készült. A felhasznált alkatrészek és a beépítés során alkalmazott technológiák megfeleltek az akkor elvárt UIC 564-2 szabványának. A tervezéssel egy időben megkezdődött a cégünk tulajdonában lévő Ganz Hunslet postavagonok átalakítása, majd a dokumentáció elkészültével az ütemezett beépítésre került sor.

A vagonokat a vázszerkezetig lecsupaszítottuk, a bontás után a teherviselő konzolok, majd a csúszásgátló és kopásálló padlóburkolat került a helyére. A válaszfalak a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően készültek, az acéllemezek között hő és hangszigetelő gyapot, kívülről pedig dekorlemezes borítás helyezkedik el mindkét oldalon. A falakra a bútorok és a válaszfalak színével megegyező tűzbiztos, kopás- és vegyszerálló dekor borítás került. A következő munkafázis a herbicid tartályok beszerelése volt. A rendkívül erős tartószerkezeteknek a tesztek során 4G terhelést kell elviselniük. A beszerelésre kerülő bútorok is speciális, saját tervezésű darabok.

A vezérlő kocsiba az akkor legújabb, legmodernebb technológiát felvonultató fejlesztések kerültek beépítésre. A korszerűsítettük a permetező modult és a szóró keretet. A növényfelismerő rendszer új nagyfelbontású kamerát kapott, valamint a vezérlő és gyomfelismerő szoftver is megújult.

A lézeres távmérők felhasználásával az útátjáró felismerés is megvalósult. A vegyszerrel érintkező alkatrészek korrózióálló anyagból készültek. A hidraulikus rendszerben nagy űrméretű vegyszertartályok rozsdamentes csövek és alkatrészek, saját tesztelésű különleges minőségű tömítőanyagok kerültek alkalmazásra. Az elfolyt növényvédő szerek gyűjtése valamint tárolása is megoldott. A könnyebb karbantartás érdekében öntisztító szűrőket alkalmaztunk. A rendszer kialakításának tervezése közben elsődleges szempont volt a modularitás, ennek eredményeképp a permetező modulok néhány perc alatt kompletten cserélhetők. A szóró kereten alkalmazott TEE Jeet fúvókákat pedig elég ezer munkaóránként cserélni. A szerelvény stabil energiaellátását egy 100 kW-os Pearkins EURO-4-es dízelüzemű generátor biztosítja.

Comments are closed.