Kétévente Berlinben helyet kapnak a vasúttechnológia legérdekesebb újdonságai, lehetőség nyílik ezek kipróbálására és személyes találkozókra az Innotrans szakkiállításon és vásáron. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki képviselteti magát, hiszen szakemberek tízezrei ismerkedhetnek meg a kiállított termékekkel a több mint százezer négyzetméternyi területen. 2010-ben cégünk a hasonlóan innovatív beállítottságú MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft-vel közös standon vett részt, akik tapasztalataikkal mindvégig segítették munkánkat.

A G&G Kft gyommentesítő rendszerével elsősorban a környezetvédelmet tartja szem előtt, nem egyszerű azonban megértetni és elfogadtatni a vasúton dolgozó emberekkel ennek fontosságát és szükségességét. A vasúti gyomirtás apró szegmense csupán a vasúti felsőépítmény karbantartó munkáinak, ezért még a szakemberek számára sem egyértelműek a gyomirtás során lezajló folyamatok, és annak a felismerése sem, hogy ezen a területen is fejlődés szükséges.

Ezen a kiállításon a technikai újdonságokra és újításokra nyitott közönség vett részt, amely nagy érdeklődéssel fordult az általunk bemutatott lehetőségek felé. Gyommentesítő rendszerünket egy működő modellen mutattuk be, hogy kézzelfoghatóvá tehessük a vegyszermegtakarításra vonatkozó elvont számadatokat és a rendszer működésének folyamatát. A külső területen pedig legújabb fejlesztésünket, a Mercedes Unimog gépjárműre szerelt kétéltű gyomirtó berendezést láthatták az érdeklődők. Standunkon kipróbálható volt gyomfajfelismerésre irányuló fejlesztési törekvéseink eredménye is.