Project Description

Minőség és megbízhatóság

Megrendelőink körébe több mint 20 évvel ezelőtt sikerült megnyernünk a MÁV Rt-t, a vasútállomásokon végzett szövőlepke- valamint arankairtással. Az itt kialakított kapcsolataink, illetve jó munkavégzésünk következtében l994-ben megkezdtük tárgyalásainkat a vasúti pályák gyomirtásának elnyerése érdekében. Elképzelésünk kedvező fogadtatásra talált a MÁV részéről, mert – profiltisztítás miatt – a vasút ezt a szakmunkát külső vállalkozókra kívánta bízni. Ezek után – nagymértékű szerkezetátalakítás és beruházások megvalósításával – fő profilunk a vasúti pályák vegyszeres illetve mechanikai tisztántartása lett.

Hosszú távú szerződés alapján az 1996-2000 évi gyomirtásokat sikeresen elvégeztük. 2001 évtől kezdve hároméves vállalkozási keretszerződések biztosították a folyamatos munkavégzést 2015-ig, amikor egy újabb stratégiai döntésnek megfelelően a Magyar Államvasutak Zrt. saját szervezésben, saját eszközparkkal kívánta a továbbiakban megoldani a vasúti gyomirtást. Ezzel a lépéssel lemondott arról, hogy azt a fejlett technológiát alkalmazza, amelyet Európában a legtöbb vasúttársaság követendőnek és példaértékűnek tart (UIC-2nd International Workshop on Vegetationmanagement, Párizs, 2016.05.24-25.).

Húsz éven keresztül volt a Magyar Államvasutak vezető Európában a vasúti vegyszeres gyomirtás területén. Minden évben két gyomirtó vonattal és négy kétéltű járművel dolgoztunk két, illetve négy vasúti régióban. Ezzel lehetővé tettük, hogy a gyomirtási munkák a legmagasabb szakmai elvárások szerint megfelelő időben elvégzésre kerüljenek.

2000-ben szolgáltatásunk bővült a GYSEV (Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút) magyarországi pályahálózatával, mely tevékenységet 2013-ig végeztük. Több kisvasút és múzeumvasút területét is permeteztük az évek folyamán, amely célra egyedi permetező felépítményt fejlesztettünk és használtunk. A másik különleges területet a 2011-2012 között a BKV területén végzett permetezési munkák jelentették, ahol a sűrű nappali forgalom miatt jól ki tudtuk használni az éjszakai munkavégzésre is alkalmas technológiánkat.

Az összes referencia