Mechanikus gyom- és cserjeirtás

A rálátási háromszög tisztán tartása az egyik legfontosabb passzív biztonságtechnikai probléma a vasút és a közút találkozásakor. Ezek, valamint az egyéb vasúti és nehezen megközelíthető területek mechanikus gyom- és cserjeirtásátmagas színvonalú karbantartását elsősorban Mercedes Unimog és Rasant munkagépekkel és kézi erővel végezzük. Sokoldalú felhasználásukat gazdag adapterválasztékuk teszi lehetővé. Az Unimogra szerelt Hidrot berendezésen cserélhetőek az adapter fejek a felhasználási igények szerint: pl. fűrészkorong, cserjezúzó, fűkasza, Kemper kasza, vagy iszapoló kanál. A jármű orrészére felszerelhető adapterek: cserjezúzó, fűkasza, mulcsózó (a levágott ágakból komposztot állít elő). A fűrészelő berendezés 4 db fűrészkoronggal van felszerelve, amely nagy fordulatszámon képes akár 15 cm átmérőjű ágakat is levágni. A cserjezúzó berendezés tengelyre szerelt acélkésekkel, nagy fordulatszámon képes a cserjéket és a vékonyabb fákat kivágni és összezúzni.

E két művelet kiegészíthető egy munkamenetben kémiai védekezéssel is. Ekkor a vágási felületekre azonnal növekedést és újrasarjadást gátló anyagot juttatunk ki, meggátolva ezzel 2-3 évig a növényzet növekedését. A fűrészfej és a cserjezúzó adapter egyaránt 7 m mélységig képes dolgozni. Az orrkasza berendezés a gép elejére szerelhető, amely az egység előtt lévő gyomokat, cserjéket összezúzza. Az orrkasza egy menetben 2 m szélességben tud dolgozni. A fűkaszáló egység rézsűk, töltés és árokpartok nyírására alkalmas, oldalra ugyancsak 7 m mélységig képes dolgozni. A fűrészelő munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat a mulchozó berendezéssel lehet összedarálni és a zúzalékot visszajuttatni a környezetbe.

Meredek, rézsüs területeken Rasant tipusú munkagépekkel tudunk gyom- és cserjementesíteni a fű- és cserjezúzó, alternáló és Kemper kasza adapterek megfelelő alkalmazásával. 4 db munkagépünkkel a vasúti szervizutak környezetének karbantartását végezzük, valamint a szegedi árvízvédelmi körtöltést évente háromszor kaszáljuk. A munkagépekkel gazdaságosan nem kezelhető és korlátozottan hozzáférhető helyeken Sthil kézi gépekkel történik a gyom- és cserjementesítés.

Favédelmi permetezés

Cégünk tevékenységének része a közterületeken történő növényvédelmi munkák kivitelezése. Ilyen a parkfák károsítói elleni védekezés, veszélyes károsítók elleni védekezés. A munkákat favédelmi permetező berendezésekkel végezzük el, melyek traktorra, illetve tehergépjármű platójára szerelhetők. A berendezések közös jellemzője, hogy egy ventillátor segítségével juttatják el a permetlevet a fák, cserjék lombkoronájára. A nagy mennyiségben és sebességgel áramló levegő átmozgatja a növények lombozatát, biztosítva ezzel a permet egyenletes eloszlását mind a levél színén, mind a levél fonák részén. A gyomnövények elleni védekezést kézi pisztolyos szóróberendezésekkel végezzük, melyeket szintén tehergépjármű platójára lehet illeszteni.

Fontosabb károsítók, melyek ellen védekezünk

  • Baktériumos megbetegedés: tűzelhalás

  • Fitopathogén gombák: platán gnomónia, tölgyfa lisztharmat, rózsa lisztharmat, – rozsda

  • Rovarok: amerikai fehér szövőlepke, atkák, levéltetvek, pajzstetvek, levélaknázó molyok

  • Gyomnövények: parlagfű, fenyércirok, aranka félék

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha felkeltettük érdeklődését, ne habozzon felveni velünk a kapcsolatot! Legyen szó akár szolgáltatásainkról, termékeinkről, kollégáink részletes tájékoztatást adnak Önnek!

Ingyenes ajánlatkérés

Legutóbbi projektjeink

Innováció, kiváló minőség, környezettudatosság és rugalmasság jellemez bennünket

Tovább az összes projekthez