A gyomirtó szerelvény lelke a permetezést vezérlő kocsi, a 24 órás munkavégzést a személyzet szállásául szolgáló szociális kocsi könnyíti meg. A kezelendő terület nagyságától és a vízvételi lehetőségektől függően 1 vagy 2 víztartályra van szükség, de csatlakoztatható a szerelvényhez raktárkocsi is, ha a vegyszerek utánpótlása másképp nem megoldható. A permetezési szélesség az előírásoknak megfelelően, a szakmai szempontokat figyelembe véve állítható.

Cégünk mozdonnyal nem rendelkezik, ezt általában a megbízó vasútvállalat biztosítja, de vállaljuk az együttműködést magán vontató vállalatokkal is. Külföldi munkavégzéshez tolmácsot biztosítunk. Munkatársaink szükség szerint részt vesznek vasúti munkavédelmi oktatáson, és a munka megkezdése előtt mindig figyelembe vesszük az adott területre jellemző aktuális növényvédelmi és növényvédő szer felhasználási előírásokat.

Célunk az, hogy mindig és mindenhol megfeleljünk a hatósági és vasútüzemi biztonsági előírásoknak.

A felhasznált alkatrészek és a beépítés során alkalmazott technológiák megfelelnek az Európai Unió legmodernebb szabványainak. A vegyszerrel érintkező alkatrészek korrózióálló anyagból készülnek. A hidraulikus rendszerben nagy űrméretű vegyszertartályok, rozsdamentes csövek és alkatrészek, saját tesztelésű különleges minőségű tömítőanyagok kerülnek alkalmazásra.

A szerelvény 60 km/h sebességig 10 m szélességben tud megfelelően működni normál üzemmódban, állomási vágányzaton pedig 7 km/h sebességgel, mindkét oldalon 8-8 méter szélességben. Az éjszakai munkavégzést nagy teljesítményű reflektorok segítik.

A vonatszerelvény legfontosabb része a vezérlőkocsi, amelyben a RECOSPRAY permetező berendezés, növényvédőszer-tároló, operátor helyiség, továbbá injektáló, generátor helyiség és mosdó kerül elhelyezésre. A vezérlőkocsi aljára van felszerelve a permetező szóró keret. A rendszer kialakításának tervezése közben elsődleges szempont volt a modularitás, ennek eredményeképp a permetező modulok néhány perc alatt kompletten cserélhetők.

A szerelvény stabil energiaellátását egy 100 kW-os dízelüzemű generátor biztosítja. A szórókeret hatékonyságát növeli a magasgyom-szóró fúvókarendszer, amit párhuzamosan futó sínpályák kezelésére használunk és a bevágásszóró rendszer, melyet hegységeken haladó sínpályáknál alkalmazhatunk. A bevágásszóró lehetőséget biztosít a fák, cserjék visszaszorítására. Kanyarokban a kamera kitekintéséből adódó szórókeret-elcsúszást szoftveres sínkövető eljárással korrigáljuk.

A válaszfalak a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően készültek, az acéllemezek között hő és hangszigetelő gyapot található.

A klimatizált lakókocsi 5 fős személyzet kényelmes kiszolgálását teszi lehetővé. A vizesblokk, a lakószobák, a konyha, a társalgó kialakítása komfortos, otthonossá teszi a vonatot. A kárpitozás és a függönyök az EU előírásoknak megfelelő anyagokból készülnek. A beépített kényelmi berendezések kielégítik a legkorszerűbb igényeket is. Hűtő-, mosó-, szárítógép, mikrohullámú sütő, tűzhely kerül beépítésre. A kikapcsolódáshoz szórakoztató elektronikai készülékek elhelyezésére is van mód.

 • Elsősorban nyílt vágányon

 • Gyomfelismerő rendszer

 • Gyomtérképezés

 • Valós idejű permetezés

 • Akár 70%-os víz és vegyszer-megtakarítás

 • Nagy pontosságú GPS

 • Jelentések

 • Visszakövethetőség

 • Munkasebesség: 40-60 km/h

 • Transzfersebesség: 100 km/h

 • 24 órás munkavégzés

 • 2 operátor

 • Áramforrás: EU Stage minősítésű dízel generátor

 • Fekete öltöző

 • Szaniter helyiség

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha felkeltettük érdeklődését, ne habozzon felveni velünk a kapcsolatot! Legyen szó akár szolgáltatásainkról, termékeinkről, kollégáink részletes tájékoztatást adnak Önnek!

Ingyenes ajánlatkérés

Legutóbbi projektjeink

Innováció, kiváló minőség, környezettudatosság és rugalmasság jellemez bennünket

Tovább az összes projekthez